Aan Veolia Transport Nederland

Delft, 12 september 2010

 

Geachte mevrouw, geachte heer,

Volgens Wikipedia is het woord 'bus' afgeleid van het Latijnse 'omnibus'; 'voor iedereen'. Een mooi ideaal, maar helaas laat Veolia het daarbij. Voor wie is de bus dan niet, vraag u zich af? Agressieve voetbalhooligans? Die kerel die zo dik was dat ze 'm uit z'n huis moesten takelen om hem naar het ziekenhuis te brengen? Rosa Parks?

Wellicht; aan zulke controversiële onderwerpen wil ik mijn vingers niet branden. Maar er is nog iemand voor wie de bus niet is, en dat is degene die in Breda aankomt met de laatste trein. Die treft namelijk een uitgestorven busstation. Degene die komt met de voorlaatste trein of de trein daarvoor trouwens ook.

Hierdoor zou ik bijna zeggen dat er een groot verschil is tussen de aankomsttijden van de treinen enerzijds, en de vertrektijden van de bussen anderzijds. Maar dat is niet terecht; ik mis de laatste bus regelmatig op slechts vijf minuten. En wat zijn vijf minuten nou, op een mensenleven?

Wat is uw procedure voor het declareren van treintaxikaartjes?

 

Met vriendelijke groet,
ir. T.J. Ouwens

Categorie: ,

Bijgewerkt:

Opmerkingen:

Geen opmerkingen