Van Hasbro, Inc.

Reactie van Hasbro, Inc.

July 21, 2010

 

Betreft:


Beste MR OUWENS,


Dank dat u aan Hasbro, Inc. hebt gedacht met betrekking tot bovengenoemde productidee. Wij stellen uw interesse in ons bedrijf zeer op prijs.


U kunt zich wellicht voorstellen dat wij jaarlijks door veel mensen benaderd worden met vragen en verzoeken gelijk de uwe, en ook al stellen wij het zeer op prijs dat onze vrienden en klanten van zich laten horen, wij moeten u wel laten weten dat wij geen ongevraagde inzendingen accepteren en beoordelen.


Het is al vele jaren ons beleid om aanbiedingen met ongevraagde ideeën of suggesties van externe partijen niet in overweging te nemen. Voor dergelijke ideeën hebben wij een samenwerking met medewerkers en andere organisaties. Daarnaast heeft de speelgoed- en spelletjesbranche helaas veel ervaring met rechtzaken die worden gestart door mensen die vermeende vervalsing van hun ideeën claimen als gevolg dat een bedrijf zelfs het meest algemene concept overweegt te gebruiken, en we kunnen ons dergelijke risico's simpelweg niet veroorloven. Daarom accepteren wij geen ingezonden ideeën van personen die niet direct met ons bedrijf of onze tussenpersonen zijn geassocieerd.


U kunt wellicht proberen uw idee voor te leggen aan een bedrijf met een ander beleid op het gebied van inzending, of u kunt ervoor kiezen contact op te nemen met een speelgoed- of spelletjesagent. Een dergelijke tussenpersoon kan u introduceren en helpen bij de verkoop van de concepten/prototypes of andere uitvindingen aan zijn persoonlijke contacten bij de verschillende speelgoed en/of spelletjesproducenten. Ook al kunnen wij geen specifieke aanbeveling doen, of een bepaalde agent aanraden, wij sturen wel een lijst mee met namen en adressen van verschillende speelgoedagenten die toestemming hebben gegeven voor gebruikmaking van hun contactgegevens. Wij raden u ten sterkste aan om contact op te nemen met de agent van uw keuze vóór u monsters of prototypes overlegt.


U kunt er ook voor kiezen contact op te nemen met de Toy Industry Association, gevestigd op 1115 Broadway, Suite 400, New York, NY 10010-2803, USA. U kunt hen telefonisch bereiken op 001-212-675-1141. Zij kunnen u wellicht doorverwijzen naar andere agenten die ook lid zijn van de TIA.


Daarnaast geeft het boek "The Toy and Game Inventor's Handbook" van Levy en Weingartner een verhelderend kijkje in de keuken van onze branche. Dit boek bevat waardevolle informatie over hoe u zich professioneel kunt ontwikkelen met een verhoogde kans op succes.


Conform ons beleid sturen wij u het materiaal terug dat u ons hebt gestuurd. Wij hebben dit niet gekopieerd of beoordeeld.


Met vriendelijke groet,


Hasbro Afdeling Consumentenbelangen

 

enc.: Toy Brokers List
Miscellaneous

Bovenstaande brief is gearriveerd in het Nederlands, in een correct font, met een Amerikaanse poststempel, op Letter-papier, zonder ondertekenaar of handtekening, en zonder bijlagen.

Categorie:

Bijgewerkt:

Opmerkingen:

Geen opmerkingen