Van de Heineken Music Hall

Reactie van de Heineken Music Hall.
 

Referentie: EB/853.09
Datum: 22 juli 2009
Betreft: Uw klacht n.a.v. weggooien drank tijdens TWOTW

 

Geachte heer Ouwens,

Hartelijk dank voor het op "papier" zetten van uw klacht. Als wij niet doorkrijgen wat er onder onze bezoekers speelt, zijn wij ook niet in staat -daar waar mogelijk- verbeteringen aan te brengen.

Eerst even een korte uitleg.
De Heineken Music Hall wordt als locatie gehuurd door derden om hier een evenement in plaats te laten vinden, in dit geval The War of the Worlds. Als verhuurder van de locatie is de Heineken Music Hall niet betrokken bij de productie zelf en in het verlengde hiervan zijn wij ook niet betrokken bij de ingehuurde security aanwezig voorafgaand, tijdens en na het concert. Ook de instructies naar het securitypersoneel wanneer, hoe en op welk moment ligt in handen van de huurder. Immers, het is hun evenement en zij bepalen de mate van security.

Bijna bij alle concerten vindt er bij binnenkomst een tascontrole plaats, waarbij eventueel aanwezige flesjes worden ingenomen, ook als dit plastic flesjes met water betreft. Hoe onschuldig het ook lijkt, helaas heeft de evenementenindustrie in de loop der jaren de ervaring dat sommige "fans" het nodig vinden om gevulde flesjes met water richting het podium en dus de artiest / band te gooien of het publiek in gooien. Het zo onschuldige pastic flesje kan op deze manier ernstige schade aanrichten. Dit is dan ook precies de reden dat het niet is toegestaan om tijdens concerten plastic flesjes mee naar binnen te nemen en waarom alle consumpties in de Heineken Music Hall worden uitgeschonken in plastic bekers. Uw mogelijke verbazing over dit gedrag van deze zogenaamde fans kunnen wij ons voorstellen, maar wij maken helaas wel gekkere dingen mee.

Verder zou het een prima oplossing zijn, maar helaas is het in de wat grotere locaties als de onze, gewoonweg niet mogelijk de garderobe vóór de security te plaatsen. Dit zou een te groot veiligheidsrisico zijn, gezien de grote aantallen bezoekers die bij evenementen vaak allemaal tegelijk naar binnen willen. Daarnaast is de lay-out van ons pand hier op dit moment niet geschikt voor.

Voor het schrijven van uw zéér uitvoerige brief sturen wij u bijgaand ter compensatie zes consumptiemunten, zodat u bij een eerstvolgend bezoek aan de Heineken Music Hall een heerlijk vers getapt drankje op onze kosten kunt nuttigen.

Met vriendelijke groet,
HEINEKEN MUSIC HALL

 

(naam verwijderd)
Office Manager

 
 

Bijlage: 6 consumptie munten

Categorie:

Bijgewerkt:

Opmerkingen:

Sander Koning
30-7-2009
Zes heerlijk vers getapte colaatjes?